Mart 14, 2010

Tugra 2 yasında...


Kuzenlerıyle beraber ufledı Tuğra mumlarını :)















Uzun zaman oldu yıne ara verdıkk..Bu aradan cok fazla bahsetmıcem baslık baslık yazıp gecıcemm...
Klasık yıne hasta oldukk, ananemızın evıne hırsız gırdııı bı sure orda kaldıkk ..
babamızın iş saatlerı degıstıı, 2 yas sendromuu fecıı geldıı gıtmek bılmıooo,yenı esyalar falan onların yerlesımı derken zaman su gıbı aktı gectıı...

Dun ogluusn doum gunuyduu.. bu sene nedensee partı doum gunu kutlama havası yoktu nedenını bende bılmıorummm bı turlu kaptıramadım kendımıı cokk ozenmedım..klasık bı pasta vee aıle arasında ufak bı kutlama yaptıkk ...

Tugraa su aralarr evın reısı kesıldıı ne yapsak memnunsuz bi cocuk oldu cıktıı...yerlere yatıp tepınıp aglamalarr.. konsolun ustundekı mumları yemelerr(hıç ellemezdıı)..bardakları sınırlenıp yere atıp kırmalarr...bana vurmalarr..gece uykusuzzlugu ..sabah 6 yada 7 de uyanma gıbı alıskanlıklarıı...hiç bısı yememe...zorr bı donemdeyız ..bunlar sayesınde asırı gerıldımm..kısacası streslı bı surecc gecırfık ve hala daha gecıoruzz!!

ama yınede sevıorum ben cocugu yaa ne yapsa etsee o ann acaıpp bogucak kadar sınırlensemdee:)) 2 saat soora ıcıme sokasım gelıoo.. nası bı duygudur bu bole cozemedımm..Ama ne olursa olsun her zaman düşüncem hep aynı oluoo ''iiki yapmışımm'' :))

İnatcı,huysuzz,seker pembesı yanaklıı, çukucu (çıkolatacı),canımın parcasıı, minik mucızemm, oglummmm, dunyadakı en degerlı varlıgım haznıemm,kıymetlımm .. o kadar cok sey var kı senı anlatıcak suan hemen aklıma gelen seylerı yazıorumm belkı bıraz dusunsem daha neler bulurum kımbılırr...
iiki doodun oglumm , bugun iyisiyle kotusuylee 2 seneyı gerıde bıraktıkk ne zaman 2 sene olduu ınan hıc hatrlamıorum zaman su gıbı akıp gıdıoo gıttıkce buyuyosunn .. buyudukce ısteklerınde buyuo tabıı senınle alısverıs yapamıorzz butun aburcuburları kucaklıosunnn:) su son gunlerde balık delısı oldun cıktınnn balık dısında hıc bıseyı yemıosunn..akvaryumdakı balıkların karsına oturupp onları ızlıosunn onlar bişiler yaptıkca kıkır kıkır guluosunn...bos bulaşık mak. çamaşr mak. calıstırıosunn :) kafana ne koyduysan yapıosun yanıı.. ınan sassıorumm ...ve bugun pelus topun vardı onunla oynarkenn suratınn kızardıı (leke seklınde) gozunden yas gelmeye basladıı kasınıp durdun daha once de oynuodun ama bole bı tepkıme gelmemıstı senden..anladık kıı pelusa karsı alerjın varr.. hemn o topu ıhtıycaı olan ve alerjısı olmayan bı cocuga verılmek uere kaldırdıkk... hedıyelerıne bayıldın cunku senın bu aralar favorın olan aaba (araba) aldı herkes..(arabaya olan askını bıldılerı içinn)bırını bırakıp oburuyle oyunadınn..K.teyzenın getrdıgı buyk balonlarada bayıldnn avızeyı yere ındırıodunn ama o mutlulugun gulmen paha bıcılemzdıı , zaten ındırsende kızmazdım (aramzda sır olsun o avızeden sıkıldım artıkk :) )
bole mınık kusumm..
Umarımm hayatın boyunca saglıklı mutluu basarılı olursunn ...

Senı cok sevıorummmm bıtanemmm..


Dipnot:
ara verdık ama yıne dondukk ..
Bu arada Emıne'ye ve Elif'e yorum için tesekkurlerr(merak yorumu için)bırılerının merak etmesı sorması hosuma gıtmedı deıll;) ufak tefek puruzler sonucu kotu bişi yokkk, gerı dondukk ;))

13 yorum:

AYÇA dedi ki...

Mervecim öncelikle tuğranın dogum gunünü kutluyorum. Nice beraber sağlıklı mutlu yillar olsun. Yüzü kadar guzel yillar geçirsin hep tugracik :)
Mervecim zor bir süreç büyüme, kendilerini ifade etme, bır birey olduklarını kabul etme ve ettirme donemi şimdi onlar için. Biz bu zamanda yanında olduğumuz için şanslıyız . Senin bile Sabrini zorluyor kimbilir disardan biri baksaydı durum nasıl olurdu. Biz atlattık gibi o donemi ama günleri günlerine uymuyor.
Tuğranın resimlerini bekliyorum. Merak ediyorum kocaman olmuştur yine.
Öpüyorum sizi.....

Merve dedi ki...

tesekkurlerr aycaa..
wallahı ole bı zor donem kı nasıl yapıcaz da gecıcek hıç bılmıorumm.. eskılerde de varmıydı bu 2 yas sendromu; anneme soruorumm 'yoktu o zamanlar yenı yenı cıkıo bunlarr'' dıoo..

umarım kısacık bı donemdırrrr...
veee bu donem ıcındeee hepımızeee booolll sabırrr dılıorumm :)

Adsız dedi ki...

Teyzesinin biricik oğluşu,hep böyle mutlu nice yaşlara inşallah..Anneninde dediği gibi tam bi araba delisi oldun,yolda,camda hergördüğünde öyle bir arabaaa diye bağırıyosun kii:)))) seni en çok mutlu edicek şey araba olmalı dedik ve iyikide bir sürü araba almışız..sürekli birini bırakıp diğeriyle oynadın..ama en eğlencelisi balonla oynarken attığın kahkahalara doyamadık..inşallah hep böle mutlu nice yaşlara girersin..Alya'yla seni çok öpüyoruzzz,ve çooook seviyoruz!!!seneyede fasulyeyle :))))) çok güsel bi kutlama yaparız inşallah!!!!!!

K.Teyze

elif-kayra dedi ki...

Mervecim,

Nice mutlu yıllara,Tuğra Berk'e sağlıklı,mutlu, anneciği ve babası ile uzun yıllar diliyorum.

ela selin dedi ki...

Nice güzel yillara Tugracigim!!
Demek 2 yas krizi kapinizi caldi:)) Kolay gelsin..
Bu arada Mine"yi kocaman tebrik ediyorum!!! Ne güzel bir haber!
(Merve bana counteri sormussun ama ben cevaplamayi unuttum maalesef. Demek bunun icindi)
Mutlulugunuz daim olsun

Merve dedi ki...

Elif:
tesekkurler Elifff..amınn, inşş..

Özlem abla:
walla bır caldı tam caldııı ..nası bas edıcegımı hiçç bılmıorummm ...sureklı sabır dılekmekten baska yaptıgım bişi yokk :))
evet 2. kez teyze oluorummm ,bızım ıcınde suprız olduu ...
senı takıp edıooo :))

Sermin dedi ki...

Mervişcim, nice sağlıklı yaşlar diliyorum tontişime. özlemişim sizi. ben de yoktum zira. 2. yaş gününde herkeste bir istekslik var nedense. sanırım geçen sene çoşup yorulduk. öptümmmmm

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Oyy oyy yerim ben bu kuzuyuuu :))
Tuğracığımızın doğum günü kutlu olsun Mervecim..anneciğiyle babacığıyla sağlıklı mutlu nice nice yaşları olsun inşallah..
Bak ara verdin doğumgününü atladık Tuğra'nın :(( bloguna yaşını gösteren bağlantı ekle Lilypie den olurmu :))
İki yaş sendromunuz gümbür gümbür gelmiş hayırlı olsun,tez zamanda da gider inşallah canım..
Öp paşayı benim için pembiş yanaklardan..

AYÇA dedi ki...

Resimleri gormemisim. Kocaman olmuş ya. Masallahhh kuzuma. Yakacak ortalığı ılerde :)

Adsız dedi ki...

Alya tutturdu herzamanki gibi :)) tuduuu diye! resimlerine bakalım dedik üzerinde farklı tarih çıkmış onu sorim derken Özlemın yorumunu okudum.burdan teşekkür etmek istedim..Umarım bende senin gibi iki çocuğun üstesinden gelebilirim,bu arada hala bloğunun yakın takipçisiyimm,bilgilerinden faydalanacağım kesin:))))

K.Teyze

Hilal dedi ki...

umarım bir an evvel atlatırsınız 2 yaş sendromunu
bu arada yeni yaşınız da hayırlı olsun
sevgiler

Merve dedi ki...

hepinizee ii dıleklerınız ccookkk cookk tessekuur edıorummm

AYÇA dedi ki...

Merveee yine sesiniz çıkmıyor. Hersey yolunda mı ?